Mañana Mañana

14.09.2015 11:36

”Skal vi dra til Madeira eller Marokko?” Nå må vi bestemme oss. Vi kan ikke være her i Cascais lenger. Både fordi det er dyrt og fordi vi har fått nok av fastlands- Portugal. Bryllupsfeiringa, som for øvrig ble helt fantastisk, er vel overstått og de siste gjestene reiste hjem for en uke siden.  Vi skulle egentlig dra i helga, men så oppdaget vi at vi ikke hadde rett kart. Vi har veldig mange kart, både for Europa og karibien, til og med Japan. Men ikke for atlanterhavsøyene og vest-Afrika.

Nå har vi omsider fått bestilt det kartet vi trenger for å reise videre. Det var ikke så enkelt som å bare gå i butikken å kjøpe det. Flere instanser måtte blandes inn, papirer måtte underskrives, betalingsgaranti osv osv før det endelig kunne bestilles fra Spania(!) med 2 dagers leveringstid. Gummibåt må vi også ha siden vi kommer til å ligge mest for anker resten av turen. Gjorde en kjempedeal på gummibåt og ny 4-takts påhengsmotor for 1500 euro. Men siden butikken ikke tok visa, og ingen av minibankene utenfor virket så ble det lagt på is. Viva Portugal! Skal prøve igjen litt senere i dag… dette blir sikkert også en lang prosess siden man får tatt ut maks 200 euro om gangen!

Vi prøvde å bestille nytt storseil på North sails her i cascais. Som portugisere flest nikket og lovde de, men så skjedde det ingenting etterpå.  Så vi endte med å bestille brukt seil fra Christen With/ north sails i Norge. I samme slengen bestilte vi kutterseil, siden vi har 135% genoa på rull blir det fort i meste laget med duk. Ruller vi for mye inn på genoaen blir det bare dårlig fasong, krenging og slitasje, fint å kunne sette en kutter i stedet uten å måtte bytte seil på rulleforstaget. Og det blir det nok av  når vi seiler videre. Hvis noen føler seg kallet til å ta med seg de nye seilene og komme på besøk til Gran Canaria så er dere hjertelig velkommen!

Mañanamodusen blir mer og mer fremtredende hos oss. Vi stresser ikke selv om ting ikke akkurat går på skinner alltid. Dagene går kjempefort, og vi kjeder oss ikke et sekund. Dagligdagse ting tar minst tre ganger så lang tid som hjemme, siden vi ikke har alt like godt tilrettelagt. Alt glir litt inn i hverandre og jeg har problem med å huske hva vi har gjort og når. Derfor har jeg begynt å skrive dagbok. Det er flere som lurer på hva vi driver med om dagene, hva vi spiser i båten osv, så her er noen utdrag for de som er interessert:

14 sept. ”I dag har vi en litt trist dag. Nesten alle bryllupsgjesten har reist hjem, og det føles veldig tomt. Svigers og ungene er her heldigvis enda, kanskje vi drar en tur til Sintra med dem senere. Rydder i båten, vasker klær og stapper på plass det siste flyttelasset…”

17 sept. ”I dag har vi begynt å gjøre klar båten for videre seilas. Varmeveksler i motoren er byttet ut og vanntanken er renset. Ble påspandert indisk middag av Arnstein i S/Y ”Grace”. En trivelig kar fra Stavanger som skal samme vei som oss. I morges sto det ei flaske rosévin med hilsen fra crewet i s/y ”live edge” , som vi sikkert møter igjen på veien. Godt å ha noen hyggelige mennesker å forholde seg til, så blir ikke hjemlengselen så sterk. ”

18. sept. ”Dagen starter med småkrangling, siden jeg syns H sover for lenge. Tøyer strikken lengre enn langt og evakuerer med macen til nærmeste wifi- cafe. Får gjort masse husarbeid…Inviterte Arstein på sterk thaisuppe i båten ikveld.”

19 sept. ”Turister i dag. Tok bussen til Sintra og besøkte Castelo dos Mouros. Spiste en god middag og dro ned til havna igjen. Mc-festival på taket, tok noen øl og hørte på gammelrock. Trives foreløpig godt i tosomheten.”

20 sept. ”Kaffe og skjønnlitteratur i cockpit. Halvard sover. Prøver å lese ut boka mi så jeg kan begynne på ei ny. Behagelig dette livet her, men begynner å klar for å komme videre. Lager indisk mat i båten. Risen ble ødelagt på grunn av klor i vannet…..”

21 sept. ” Nerdet rundt med båt-greier i hele dag uten å egentlig kommet noen vei. 2 dagers leveringstid på kart og vi fikk heller ikke kjøpt gummibåt. Tok toget feil to ganger og brukte mye tid på det. Trøstespiste kake i Belem. Har dessuten fått et myggstikk i panna som begynner å ligne på et horn. Avsluttet dagen med sushi, øl og skitprat med Fred Arne og Ole Tobias i nabobåten. Artig å treffe skikkelige nordlendinger igjen!”

Castelo dos Mouros:

Nå har vi også fått bekreftet mannskap til atlanterkryssinga! Leieboeren vår i Trondheim, Bendik , har juleferie en mnd, og sa raskt ja når han fikk tilbudet. Han mønstrer på på GC 12 desember og reiser hjem fra Puerto Rico, Karibien 13 januar.  Dette betyr julefeiring på havet, men på en annen side så er det et mye gunstigere tidspunkt værmessig å seile over da enn med arc-løpet som går 22 november. Det har vært flere klager på at arc går for tidlig i sesongen. Men de rekker fram til st.Lucia for julefeiring da i det minste. Det gjør ikke så mye, det kommer flere juler. Vi orker ikke å betale for en organisert tur når vi likevel kommer til å ende opp alene utpå der etter noen dager. Båten er ferdigutstyrt for kryssing allerede og Halvard har vært over en gang før i mye verre forhold. Vi kjører vårt eget løp;)

Neste blogginnlegg blir forhåpentligvis på en helt annen plass. Stay tuned!

 

 

Kontakt

S/Y Wilhelm

004741207330
004797031503
Satelitt:
AIS tracking nummer: